Weblog van 007

maandag 15 maart 2010

Op deze pagina wordt niet meer gepost

De directe link die je gebruikt hebt is verouderd. Dit weblog is verplaatst naar WordPress.

Zowel nieuwe als oude posts zijn gewoon te lezen op www.ariejuliusbaris.com. Deze pagina wordt niet meer bijgewerkt.

Update je favorieten!

Labels:

zondag 7 maart 2010

Bovengebit

Boven zijn al Arie's melktanden door. Tijdens een flinke kietelpartij zag ik ineens de 55 en 65 zitten, helemaal door, niet voorafgegaan door nachtelijk spoken of flubberluiers. Die van onder zijn er nog niet. Meestal is het andersom.

dinsdag 16 februari 2010

"Ik heb een lepel".

Arie's eerste grammaticaal correcte zin van vier woorden. Hij zat aan tafel met z'n vingers van de yoghurt te eten, nadat ik hem gewezen had op de gangbare wijze van toetje eten, zoals ik en Ted deden. Hij pakte zowaar z'n lepel erbij.

maandag 15 februari 2010

Opvoeding

De teneur van de moderne hedendaagse opvoeding is "positief gedrag belonen, negatief gedrag negeren". Ach de tere zieltjes hebben zo'n behoefte aan zelfbevestiging en moeten zelfvertrouwen opbouwen, anders komt het niet goed met ze. Dr. Spock, Supernanny, de Oei ik groei en het consultatiebureau, ze zijn het allemaal roerend met elkaar eens. Maar zij staan niet in de supermarkt hun peuter lekker positief op te voeden. Ga er maar eens aan staan. "Heel goed Arie, je zet dat flesje Maggi dat je net op eigen houtje uit het schap hebt gepakt en vervolgens in je mond hebt gestopt echt precies goed bij dezelfde flesjes Maggi terug in het schap. Knap hoor."

Volgens mij bestaat de helft van Arie's vocabulaire inmiddels uit: "Mag nie", "Nie doen", "Ophouwe", "Klaar", "Pas d'r op" en natuurlijk een hoop "Nee" 's in diverse toonhoogtes en lengtes. Van wie hij dat nou heeft? Vooral Ted is nogal eens het slachtoffer van deze nogal negatieve opvoedmethode. We zullen het op hun achtiende eens evalueren, wat nou de beste methode was.

Zaterdag in het pannenkoekenhuis hebben we de illusie toch bijna een uur in stand kunnen houden. Ted lachte in z'n maxi cosi lief naar alle voorbijgangers. Arie dronk zonder knoeien een heel glas appel-peersap op en at vervolgens in no time een kaaspannenkoek op. Je kreeg spontaan zin in pannenkoeken, als je hem zag eten. We zijn voor de zekerheid maar voor het toetje naar huis gegaan. Yoghurt met fruit is normaalgesproken vragen om problemen, zeker zonder slab. Maar thuis ging Arie goedgemutst verder: "Heerlijk". Maar we hadden het goed ingeschat. Al snel was ie weer de oude en viste de overgebleven stukjes fruit uit het bakje en legde deze keurig op soort gerangschikt op tafel. "Heel netjes geordend Arie. Zucht".

Aan

Er kan weer iets afgevinkt op het lijstje van het consultatiebureau. In de categorie uittrekken hebben we al: de sok. Broek omlaag lukt ook al. Maar dingen aantrekken is een stapje moeilijker, maar het is gelukt: hij kan zelf z'n crocs aan doen. Nou zijn z'n crocs aan de grote kant, en had ik het bandje aan de kant van z'n wreef gedaan, maar toch. Ik vind dat het telt. Arie was ook trots, van enthousiasme begon hij te springen.

zondag 14 februari 2010

Sleeën

Vandaag zijn Arie en ik weer over de kop geslagen met sleeën.

Labels:

zaterdag 30 januari 2010

Koprol

video

Labels: