Weblog van 007

woensdag 25 juli 2007

Zwangerschapsdementie II

Het voedingscentrum adviseert zwangeren 2x per week vis te eten. Dit ter aanvulling van het het dha-gehalte in de hersenen, een tekort zou vergeetachtigheid kunnen veroorzaken. Met mijn infantiele voedingspatroon van de afgelopen 2 maanden (kip met patat en appelmoes) zou dat neerkomen op twee keer per week vissticks. Gelukkig is inmiddels de grootste hCG (zwangerschaps- annex misselijkheidshormoon) piek voorbij en lust ik inmiddels weer knoflook en olijven, dus de pangasiusfilet met tomatensaus staat in de oven. Het blikje tonijn werd door Isaac ook erg goed ontvangen.

dinsdag 24 juli 2007

Zwangerschapsdementie

De zwangerschapsdementie is begonnen. Dat hadden ze me niet verteld! Ik doe even een greep:
- Van huis gegaan met de schuifpui nog open.
- Het huis in willen en je sleutel kwijt zijn. Na halsbrekende toeren toch binnen en sleutels gewoon in boodschappentas.
- Van huis gegaan zonder computeruitzetprocedure geheel te doorlopen.
- WC niet doorgetrokken :-(
- Eenzaam half doorgesneden tomaatje op het aanrecht.
- Kapotte glazen.

Wat je eraan kunt doen:
ahealthyme

Ik zie de humor er wel van in, maar maak me ook wel een beetje zorgen! Blijkt dus dat we als manheid naast het verwekken van kinderen nog minimaal 1 ander bestaansrecht hebben: beetje de boel in de gaten houden :-)

Labels:

donderdag 19 juli 2007

Controle

We kunnen lopend naar de verloskundige. Erg prettig om gewoon even op je slippers langs te kunnen op een mooie zomeravond. De zwangerschap verloopt tot zover geheel normaal. We hebben het hartje gehoord, mooie solide klappen maakt het. De buik van Suzan begint ook steeds groter te worden, nu echt al duidelijk zichtbaar.

De intake in het ziekenhuis is ook geen probleem volgens de verloskundige, Hilde. Maandag kan Suzan hierover zelf bellen en een afspraak maken. Op de terugweg nog door de wijk gewandeld, o.a. door de Teletubbie-zone :-)

Recht zo die gaat!

Labels:

zondag 15 juli 2007

Teletubbies are go

Er staat regelmatig een prachtige regenboog over onze achtertuin, laatst zelfs twee tegelijk! De passiebloem doet het erg goed, hij draagt zelfs al vruchten. De tuin doet het sowieso goed. Hij lijkt in zijn eentje het wegkappen van de Amazone te willen compenseren, zo hard groeit ie. We hebben een hoefijzer gevonden. De klavertjes vier beginnen nu toch wel een beetje te woekeren...

Kortom, ideale omstandigheden voor het huisvesten van een nieuwe Teletubbie!

zaterdag 7 juli 2007

Alleen het beste...

Opnieuw een tentakel van de zwangerschapsmaffia ontdekt. Onder het motto: "je wilt toch alleen het beste voor je kind", weet men in een babyzaak in no time zo'n tweeduizend euro uit je zak te kloppen. Rekent u even mee?
1. babykamerinrichting bestaande uit een wiegje (voor de eerste twee jaar), commode (een kastje), garderobekast en nachtkastje: €1000 tot €1300.
2. wandelwagen met met erbij een reiswieg voor de eerste zes maanden en daarna een zitje voor tot een jaar of 3: €500 tot €1300.
3. buggy omdat je er binnen een jaar achter komt dat de wandelwagen (zie no. 2) loodzwaar is en niet bruikbaar in de stad: €200
4. autostoeltje bruikbaar tot je kind 9 maanden is €150.
5. autostoeltje van 1-3 jaar €300.
6. box €150 tot €250

We hebben besloten eerst op marktplaats te gaan zoeken naar een niet te erg ondergezeverde kinderwagen en de zolders van aanstaande opa's en oma's eerst maar eens af te struinen. Mensen die nog een Stokke, Mutsy 4 rider of een Maxi Cosi City voor een schappelijk prijsje van de hand willen doen mogen zich melden.

woensdag 4 juli 2007

Zwangerschapslectuur

Ter lering ende geruststelling heb ik vandaag het boek Zwangerschap voor dummies aangeschaft. Dit lag gisteren ook bij de voorlichting in het Radboud. Het was even zoeken om een boek te vinden dat niet door de zwangerschapsmaffia is geschreven. Dat wil zeggen, het is pro ruggeprik. Niet verbazingwekkend, want het is vertaald uit het Amerikaans. Paksoi, zit er gretig in te lezen.

O ja, ze had een beetje een zere keel aan ons bezoek aan Vlieland overgehouden. Maar zojuist gevraagd, gaat weer uitstekend. Af en toe nog wat geproest.

dinsdag 3 juli 2007

Slaapverwekkend praatje op het Radboud

Zojuist zijn we bij een voorlichtingsavond over pijnbestrijding geweest. We zijn opgelucht. Het kan. Als je aangeeft dat je in het ziekenhuis wilt bevallen kun je daar desgewenst een ruggeprik krijgen. In het Radboud.

De anaesthesist die het praatje hield is volgens mij heel erg goed. Tijdens het praatje viel ik al bijna in slaap!

maandag 2 juli 2007

12 weken echo

Het is nogal een druk kind en dat is het. Op de echo was het alleen maar draaien en trappelen, dus dat wordt nog wat...