Weblog van 007

maandag 29 juni 2009

Boot!Vandaag ons eerste familieuitje met z'n vieren gedaan. Op naar het Waalstrand. Broertje Ted in de Maxi Cosi, die heeft uiteraard overal doorheen geslapen. Maar de Arie's zijn dol op zon, zee en zand. Het branding-staan behoort tot de basisvaardigheden van 006 en 007 had aan de half woord genoeg. Lekker samen boten kijken. Omdat het water nogal fris was, stonden ze tot respectievelijk hun enkels, danwel knieen in het water, de broekspijpen opgerold. Het strand was ook top. Lekker stenen verzamelen in je crocs. Diezelfde crocs bleken ook prima bruikbaar als zandschepje en -vormpje. Toen weer naar het water om het zand af te spoelen. 007 had inmiddels echt de smaak te pakken en banjerde met een grote grijns langs het water, en eindigde met een natte kont.

Technische achtergrondinformatie

Na de 84 is nu ,na de 74 en 64, eindelijk ook de 54 zichtbaar. Arie gaat meteen door voor de hoektandjes: het puntje van de 73 is sinds gisteren a vue.

dinsdag 23 juni 2009

Een dag uit het leven van

Vandaag was weer een typische dag uit het leven van Arie. Dinsdag, dus na de fles en Pingu en Bumba kijken, in bad. Lekker spetteren, totdat ook papa nat is en natuurlijk krijsen als je haar uitgespoeld wordt. Terwijl Arie met papa en mama zat te ontbijten kwam Melanie de kraamzorg binnen. Daar is Arie natuurlijk dikke maatjes mee, dus dat was meteen lachen, op schoot en met de blokkenstoof. Daarna samen met papa Roomba gedingest. Geen idee wat papa allemaal doet. Wel een beetje een eng apparaat, vanaf papa's arm zie ik het prima. Nee, dichterbij hoeft niet!

Toen moest 007 alweer naar de stad met papa, want ze moesten een mystery boodschap doen. O.a. iets met de trouwdag morgen en de verjaardag van mama. In de stad het gebruikelijke tafereel, week in de knieen wordende middelbare vrouwen, opaatjes die spontaan tegen hem beginnen te kletsen en af en toe een chat met een chickie van zijn eigen leeftijd, de koddigheid zelve. Dat ging verder voorspoedig en precies op tijd weer thuis voor de middagdut. Papa lag ondertussen met Ted op zijn borst te pitten een kamer verderop. Ted knuffelt graag...

Na de dut moest Arie er alweer uit, want zijn haar was te lang. Op de fiets met papa naar Haarbalans in Oud Oosterhout. Bij de kapper een niet ongebruikelijke genantheid. Arie had blijkbaar een egel laten landen tijdens het fietsen en die moest eerst verschoond. Daar was alleen geen goede plek voor, dus dan maar al krijsend met je billen bloot midden op de grond in de kapsalon! Papa in gespannen houding met een zweetdruppel op zijn voorhoofd erbij. Dit is uiteindelijk ook gelukt. Toen in de kappersstoel, niet dus, krijsen. Alleen knippen als bij papa op schoot. Dan maar op schoot. Knippen ging wel goed. Buiten nog wat grind rondgesjouwd en toen weer voor op de fiets bij papa en naar huis. Mama vond het kapsel mooi.

Daarna nog even gechilld binnen, wat met meubilair gesjouwd (heeft ie van oma Baris) en toen moesten er ook nog even wat boodschappen gedaan, dus weer met papa in de kinderwagen. In de appie lekker luidkeels gediedeld, weer huisvrouwen met weke knieen etc. Geholpen met boodschappen van de band de kinderwagen in en thuis weer de kinderwagen uit en de koelkast in. Daarna nog goed geboerd met de boerderij. Toen was het alweer tijd voor de yoghurt (kwam Arie zelf tegen papa zeggen, want die zat dit blog te typen). Toen dat erin zat, en erop, hoofd, kleren etc., was Arie echt kapot. Nog een doorgelekte poepluier als toetje van de dag en SLAPEN...

woensdag 3 juni 2009

Lingo


Zoals de oude peuterwijsheid al zegt: er is maar een ding gaver dan een glijbaan, dat is een glijbaan die eindigt in een ballenbak. Volgens Arie is er ook maar een ding gaver dan van een ballenbakglijbaan afglijden en dat is van die glijbaan afrennen en met een Eddy Vedderiaanse stagedive tussen de ballen springen. Wel even uitkijken voor die grote witte bal, dat is je broertje/zusje. Het was een topmiddag bij pannenkoekenvilla Hartelust in Elst.