Weblog van 007

zaterdag 13 oktober 2007

Op pufcursus

Een echte once in a lifetime experience. Met elf lotgenoten negen avonden lang neuzelen over alle zwangerschapsongemakken. Stand tot nu toe: Suzan: geen, lotgenoten: bekkeninstabiliteit, caesartherapie, werkt nog maar halve dagen, slaapt 's middags altijd, ontslagen. Kommer en kwel alom, dus. Het meest verheug ik me nog op de partneravond. Lekker met Spruit een avondje puffen. Wordt vast surrealistisch: Monty Python meets Arjan Ederveen. Ik hoop op een pufmantra als deze-wee-komt-nooit-meer-terug. En nu met z'n allen! Maar ik vrees dat de pufjuf daar veel te nuchter voor is. Ze is fysiotherapeut van origine.

maandag 8 oktober 2007

Kinderwagen

Wij hebben een nieuwe kinderwagen en rijden nu trots met de kat rondjes door de wijk om hem uit te proberen :-P

Labels:

zondag 7 oktober 2007

De blije doos

Vanaf het moment dat je zwanger bent, word je overspoeld met reclame. De kadoos, de blije doos, de baby doos, de c1000 doos. De blije doos is op te halen bij de Prenatal. Eerst gebeld: ze zijn geopend op koopzondag. Richting stad. Ophaalformuliertje vergeten. Terug. In de stad: betaalautomaat bij de parkeerplaats stuk, door naar de parkeergarage. Vervolgens de hele stad door gewandeld richting Prenatal. Niet echt een pretje meer met Behoorlijk Dikke Buik. Doos is alleen gedurende de zevende maand van de zwangerschap op te halen. Bij de Prenatal: doos op! Die worden altijd op dinsdag geleverd en ze gaan altijd zaterdags op. Altijd! Dus op koopzondag al helemaal geen schijn van kans. Misschien zijn het de zwangerschapshormonen, maar ze zakken er maar in met hun doos. Wel een zere buik, maar geen blije doos. Wel iets geleerd. Binnenkort bestel ik alle lakentjes, flesjes enzo bij www.hema.nl, die komen gratis thuisbezorgen.

Ontaard

De babykamer is een heus project. Verven, deuk uit de vloer, verwarming eraf, verwarming eraan, kast in elkaar schroeven, planken ophangen en stopcontacten vervangen. En daar wil ik even iets over kwijt.

Als je met een stopcontact aan de gang gaat is het verstandig de stroom er af te halen. Suzan ging echter alleen even kijken of het kapje paste, en stroom eraf vond ze niet nodig... Dit resulteerde dus in een lichte prenatale elektrocutie van moeder en kind!

Aangezien moeder duidelijk niet geaard was, kunnen we hier dan spreken van een ontaarde moeder? Als baby-spruit een Einstein-kapsel heeft weten we in ieder geval waar het van komt.

P.s. Hij schopt nog :-)