Weblog van 007

maandag 28 september 2009

Overtreding


Hij staat heel hoog in het lijstje met jeugdzonden: op de muur tekenen. Vandaag had Arie de primeur. Hij wilde graag kleuren, ik wilde graag koken. Compromis was Arie met zijn tafel, stoel, wasco en wit blaadje in de keuken tekenen en ik koken. Hij was erg lief,stil en geconcentreerd bezig, het werd een mooie tekening, het tafelblad kreeg ook wat krassen mee, en Arie ging voortvarend verder met de muur. Oeps, Ernstige Overtreding gevolgd door Reprimande. Ik kon mijn lachen haast niet inhouden bij een heel streng "Nee, Arie, je mag niet op de muur tekenen". Toen volgde een diep teleurgestelde en verdrietige blik van Arie, die ik niet snel vergeten zal. Hij vond het waarschijnlijk zelf een erg goed idee en was al wel tevreden met het resultaat. Hij moest bijna huilen toen hij erachter kwam, dat het juist iets Heel Ergs was, dat ie had gedaan. Om te stemming wat op te fleuren, hebben we samen verder gekleurd... op het blaadje.

zondag 20 september 2009

Oosterhoutse tentfeesten 2009Dit weekend is het kermis in oud Oosterhout, achter cafe Merkus staat een tent met een tap en daar is het 's avonds feest. De kermis staat op het Vredesplein naast de lagere school. Daar is Arie vandaag voor het eerst in de draaimolen geweest. Hij vond het eerst een beetje raar, maar de grijns van 006 trok hem over de streep. Een ritje kost tegenwoordig €1,50. Uiteindelijk was hij alleen met een uitzicht op een nog veel lawaaierige attractie af te leiden. Om hem daar weer weg te krijgen was een door opa en oma gesponsorde Teletubbie ballon nodig en uiteindelijk is Arie helemaal zelf naar huis gewandeld met de ballon in z'n armpjes. Thuis heeft ie voor het eerst oliebol gegeten, die werkte ie in een recordtempo weg. Kermisvieren maakt hongerig. Daarna hebben we met z'n allen gegeten en Arie lag er vroeg in.

zondag 13 september 2009

Eerste zin

Arie zit in een soort peuterteit en weet het wel zo'n beetje... vindtie zelf. Af en toe roept papa dan eens iets grappigs, maar daar moet je mee uitkijken kwamen we vandaag achter. Na een paar keer tegen Arie "O ja joh? Soooo!" geroepen te hebben, klonk het plots drie octaven hoger ook "O ja joh?" Als ik het nu zeg is het steevast "nee!". Ook toen ik een stukje had gezongen van Normaal, zei Arie daarop: "O ja joh?"

Labels: