Weblog van 007

zaterdag 29 september 2007

Onderkomen

Zo Spruitje, vandaag hebben we je kamer geverfd! En laat je niks wijsmaken door je moeder, je vader heeft het meeste werk gedaan. Je moeder had uiteraard wel een excuus, want door jou was ze beperkt in het manoeuvreren.

Ik ben er behoorlijk moe van. Ik ben er nog niet uit of het van te weinig eten, de verflucht of het griepje dat ik voel komt. Of was het misschien de constante stroom aanwijzigen die ik van je moeder te verwerken kreeg. "Je bent daar nog een stukje vergeten." Kwast kwast. "Nee, een stukje verder naar links." Kwast kwast. "Ja!"

Binnenkort komt je Opa Ponds de verwarming nog repareren, want die lekt een beetje.

Hopelijk vind je het wat.

Labels:

zaterdag 22 september 2007

Het elektronisch kinddossier

Babyspruit krijgt straks een eigen elektronisch kinddossier. Een prachtige betuttelingsactie van ons nieuwe kabinet. Iedereen vindt het een prima idee... voor de buren. Zelf heb je het natuurlijk allemaal onder controle. Onze eigen buren ook, daar zou ik met een gerust hart de opvoeding van Babyspruit aan overlaten. Maar ik heb het nu over andere buren, die niet net als wij vantevoren het boekje "Hoe werkt mijn kind" lezen. Mocht dat mogelijk zijn. Vanaf het moment dat je zwanger bent word je ongelofelijk gespamd door bladen als Ouders van Nu, Zwanger en andere roze wolken toestanden. Ons ultieme doel was door ons nageslacht verweten te worden de saaiste, sufste, strengste ouders ter wereld te zijn. Van het nieuwe kabinetsplan worden we alleen nogal recalcitrant. Dus misschien dat we die spaanstalige opvoeding toch maar doorzetten. Dat koppie de eerste dag op de kleuterschool. "Hola, que tal". En dat de juf en de andere kinderen er dan geen woord van verstaan. Hilarisch!

Zwangerschapslusten

Na "Hoe ver ben je" is de vraag "Voel je je anders dan anders. Eet je al rare dingen?" toch wel de meest gestelde. Nou kan ik niks geks bedenken. Heb de afgelopen tijd 20 salmiaklollies gegeten... verdeeld over een maand tijd. Tja, dat vindt men toch altijd een buitengewoon teleurstellend resultaat. Ik voel dus nu een sociale dwang iets raars te gaan doen. Ik hou niet van augurken en slagroom, maar sta open voor suggesties. Is 24 weken zwanger aan de cursus zilver ster op dansles beginnen gek genoeg? Of probeer ik zo onbewust te bewijzen dat alle zwangerschapsgemuts onzin is en je gewoon alles nog maar alles moet kunnen. Om vervolgens over een paar weken tijdens een quickstep ter aarde te storten.

zondag 2 september 2007

Met beertjes

Weer tegen iets merkwaardigs aangelopen. Dat voor je kind alleen het beste goed genoeg is, was me inmiddels duidelijk. Maar zoveel broekjes, jurkjes, shirtjes er voor baby zijn, zo weinig is er voor mama. Zwangerschapskleding was tot een jaar geleden ofwel extreem duur, ofwel extreem lelijk (denk: met beertjesopdruk). Gelukkig verkoopt Vero Moda (en binnenkort ook Esprit) inmiddels 100% beertjesvrije kleding. Een laagje verder wordt het opnieuw moeilijk. Het woord zegt het al: meegroeibh, en voor straks (nog erger) de voedingsbh. De toekomstvisioenen komen snel op als je in zo'n Hunkemoller pashokje met tl licht staat in zo'n lelijk, slechtzittend jeukding. Ik zie me al staan: in de Wibra, graaiend in de schappen met chronisch slaaptekort, jankend kind in de kinderwagen, futloos vet haar, in legging, sportsokken en badslippers. Dus was er maar een oplossing: de nieuwe najaarscollectie van Marlies Dekkers.