Weblog van 007

vrijdag 29 februari 2008

Koe en Kip

Arie en zijn nieuwe vrienden Koe en Kip. Overig nieuws, Arie is definitief uit maatje 50-56 gegroeid. Vandaag ook zijn nieuwe dagverblijf wezen bekijken, samen met mamma en de kinderwagen. Hij is geplaatst in groep Minny.

Labels: ,

woensdag 27 februari 2008

Klik aan klik uit

Ken je de klik aan klik uit? Een handig kastje dat je op een stopcontact zet, daar doe je weer de stekker van bijvoorbeeld een lamp in, zodat je die met de bijbehorende afstandsbediening aan en uit kunt zetten. We hebben er boven een met 3 aansluitingen op de tv en de nachtlampjes op onze en junior's kamer. En op die van beneden zijn 3 lampen aangesloten. Hoef je 's avonds niet de hele woonkamer door om de lichten uit te doen. Best handig.

Tot voor kort moest ik er 's nachts 3 keer per nacht zo om de 3 uur uit voor junior's voedingen. 's Nachts doe ik dan alleen het nachtlampje in z'n kamertje aan, doe alles zo stil en snel mogelijk, leg hem als ie (bijna) in slaap gesukkeld is weer terug in z'n bedje om als een dief in de nacht weer te verdwijnen. Buiten z'n kamertje klik ik het nachtlampje weer uit.

Van nachtvoedingen geven wordt een mens behalve moe ook best dorstig. Dus ga ik 's nachts nog wel eens naar beneden om wat te drinken. Daar hebben we ook zo'n handige klik aan klik uit. "Klik" even het licht aan. Deed het ding het niet! Niet 1 lamp stuk, maar alledrie. Dus ik begon verwoed op alle knopjes te drukken, om het ding alsnog aan de praat te krijgen. Maar helemaal niks... tot ik boven een hoop kabaal hoorde. Stond daar ineens de tv keihard aan. En een vloekende Grote Spruit, zwaar uit z'n hum, want wakker, omdat behalve de tv ook het licht in de slaapkamer steeds aan en uit ging! De snelle denker heeft 'm al door. Ik was met m'n slaperige hoofd met de afstandsbediening van boven in m'n hand naar beneden gegaan om daar vervolgens met die afstandsbediening (van boven) de lampen aan proberen te doen. Dat lukt dus niet. Typisch gevalletje van achteraf kun je erom lachen... Babyspruit heeft wel overal doorheen geslapen.

dinsdag 26 februari 2008

Wiskunde A voor fossielen

Ik ben op zoek naar een mooi spaarproduct voor junior. Iets met lekker veel rente. Het moet lang genoeg vast staan, zodat ons Zwelgje het niet op z'n zesde aan snoep uitgeeft. Maar ook weer niet zolang dat, mocht de komende tien jaar de spaarrente enorm stijgen, we het geld niet op een meer lukratieve rekening kunnen zetten. Beetje spaarrekening doet zo'n 3.7% (DSB). Had ik wel even alle mijn onder een diepe laag stof zittende wiskunde A kennis nodig om te bedenken of de DSB Internetsparen Extra rekening met 3.9% rente gunstiger was. Leest u ook de kleine lettertjes even? Over saldo onder €25.000 wordt een rentepercentage van 2% gerekend. Dus:

0.02.25000+0.039(x-25.000)=0.037x
500+0.039x-975 =0.037x
-475 =-0.002x
237.500 =x

Correct me if I'm wrong. Maar dan is volgens mij pas bij een saldo van meer dan meer dan €237.500 Internetsparen Extra gunstiger. Dat zouden junior en Dirk Scheringa wel willen! Ook een geinig produkt van Dirk: "Achtergesteld Deposito": 7.5% rente over een looptijd van 10 jaar. Leest u weer even mee in de kleine lettertjes: Het heet achtergesteld, omdat je als allerallerlaatste je geld krijgt, mocht Dirk's bank failliet gaan. Kun je het vast wel weer teruglenen op www.lenen.nl, ook van Dirk. :-).

zondag 24 februari 2008

5 voedingen

Hoezee! We zijn al terug op 5 voedingen per dag (begonnen met 8). Met onze slaapbehoefte een hele nacht doorslapen haalt Arie voorlopig nog niet, maar nu is er nog maar 1 nachtvoeding over. De tijden zijn 07.00 - 11.00 - 16.00 - 21.00 - nacht (02.00). Hebben we mooi twee keer 4 uur slaap per nacht. Ook erg fijn voor moeder, want het slaapgebrek begon behoorlijk op te lopen.

Wat ik in alle eerlijkheid hier ook nog even dien te vermelden is dat bij Arie langzaamaan trekjes van een Ferengi of een Klingon (gelukkig geen Limburger ;-) zichtbaar beginnen te worden. Hij heeft een richel waar zijn wenkbrauwen zitten. Volgens internet heet het Berg en zijn het dode huidcellen die wat langer rond blijven hangen. Dagelijks insmeren met babyolie en afkrabben met een ansichtkaart. Gaat verder vanzelf weer weg, hopelijk wel voor de verjaardag van overgrootopa volgend weekend.

Nog een primeur is dat junior zijn eerste flesvoeding succesvol heeft weggetankt. Hij dronk het zonder aarzelen op. Gelukkig geen problemen met de smaak dus. Noem ons ouders, maar dan zijn wij dus ook benieuwd hoe het er weer uitkomt. Ook geen probleem. Geen krampjes vooralsnog en een pamper die tot aan de rand toe vol zat. Kan zijn dat de doorlooptijd wat langer is, dan kunt u dat lezen in het volgend log.

Labels: , ,

donderdag 14 februari 2008

Babylectuur

Met een voedingsschema van om de vier uur ("Yeah right, dat dacht jij", grinnikt junior nu vilein in z'n kamertje) heb ik soms even tijd me in opvoedkundige babylectuur te verdiepen. "Oei, ik groei" is al ons bezit. Teneur van het boek is 24/7 direct komen opdraven als meneer een kik geeft. Wordt ook gepropageerd door de moedermelkmaffia en heet daar "voeden op verzoek". Wat ze er niet bij zeggen is dat je dan van die 24 uur minstens 8 uur een overstuur kind aan het verschonen en voeden bent, en vervolgens hoopt dat ie dan tevreden in slaap sukkelt. Dat lukt soms wel en soms niet. In geval B dien je eindeloos te wiegen, zingen, troosten om hem in slaap te krijgen. Nooit alleen laten, dan raakt ie onthecht en dat komt spychisch nooit meer goed! Uit klinisch onderzoek gedurende twee weken in huize Baris blijkt dat je als ouders dan systematisch te weinig tijd over houdt voor best wel belangrijke zaken als zelf eten en slapen. Al kun je met een beetje geluk niet eens meer slapen door een hevig schuldgevoel, als je echt niks meer weet te bedenken om hem rustig te krijgen. Zo moet ie elke ochtend en avond een half uurtje erg hard huilen als het licht of donker wordt. Hoe los je dat nou weer op? Ik ben God niet!

Het boekje "Uw baby, gelukkig en gezond", eerste druk 1967, was snel uit het stof gehaald op zoek naar uitleg over ouderwetsche voedingsschema's. Hoera voor de 3 R's van Rust, Reinheid en Regelmaat! Dat gaf al een hoop duidelijkheid. We worden al een stuk beter in diagnostiseren. Wel door trial en error: foute therapie geeft een nog harder huilende baby als straf. We hebben alleen het wiel wel opnieuw uitgevonden. Ik vind net een artikel op de site van Dr. Spock, die dit in 1946 allemaal al wist...

Ach, hij is zo lief als ie slaapt of als ie gebiologeerd naar z'n eigen spiegelbeeld kijkt. Hij heeft wel een muzikale wansmaak. Hij wordt ontzettend rustig van grijsgedraaide knuffelrock classics op Arrow Classic Rock Radio. Favoriete baddermuziek: Herman Brood.

vrijdag 8 februari 2008

Error 417

Geen idee zeker wat deze foutmelding betekent? Dat heb ik nou ook vaak met Arie. Een huilende baby is als een eindgebruiker van een IT-applicatie met de mededeling hij doet het niet. Ongetwijfeld is er iets niet in orde, maar wat?! Het is dus zaak goed te leren begrijpen wat de eindgebruiker/baby met deze foutmelding/huilbui bedoelt.

Zo had ik vanochtend waarschijnlijk foutmelding voel me alleen gevolgd door foutmelding ben overprikkeld. De eerste foutmelding wordt opgelost door fix knuffelen te implementeren en de tweede door fix met rust laten te implementeren. Maar doe dit niet verkeerd om, want dan krijg je een grove systeemfout!

Vanochtend heb ik het goed gedaan en het gaat ook steeds beter. We hebben al verschillende foutmeldingen leren detecteren en voor de meeste hebben we ook een fix. Zo zijn er foutmeldingen luier vol, honger, krampjes, voel me alleen, ben overprikkeld en te fel licht. Deze worden verholpen met fixes schone luier, voeden, over buikje wrijven, knuffelen, met rust laten en licht dimmen.

Haha, toch maar even opgezocht of error 417 bestaat. Dit is een foutmelding van een webserver: Expectation Failed. Dat is ook toevallig. Ik lees in de toelichting, komt gelukkig maar zelden voor....

Labels:

zondag 3 februari 2008

Hij kan ook lachen!

Zojuist hebben we Arie's eerste voorzichtige glimlach gespot. Hij zag zijn moeder zitten en nadat ik met hem erheen was gelopen kreeg hij een glimlach op zijn toet :-) Misschien heeft hij al eerder gelachen, maar dat was dan denk ik meer een soort kwaadaardig gegrinnik, ergens 's nachts tussen het huilen door ;-) We zijn namelijk van een 3-uursschema overgegaan op een 3,5-uursschema met voeden. Daar moest hij vannacht aan wennen (=krijsen).

We dachten hem vandaag terug te pakken door te gaan wandelen naar Oud Oosterhout. Daar is carnaval aan de gang. Meneer vond het echter helemaal prima en heeft lekker in de kinderwagen geslapen. Toen er een wagen met hossende roze konijnen en beukende feestmuziek langs kwam gaf hij geen kik. Het zal toch geen Limburgertje zijn?!

Labels: ,

zaterdag 2 februari 2008

Vader en kind


vrijdag 1 februari 2008

Moeder en kind
Zo de eerste week werken zit er op. Ging best goed eigenlijk, slechts 1 nacht was het circus :-) Arie's bed staat nu andersom, want net als zijn vader vroeger blijkt hij naar het licht te trekken. Even waren we bang dat het koppie alleen rechtsom kon. Met het bed andersom kan het echter ineens ook linksom :-)

Afgezien van haar dat wegens vrijheidsdrang in de richting van de vier windstreken groeit (zie foto) gaat alles goed. Hij groeit als kool en dat kunnen we zien aan zijn luiers... Ik heb me bijna een hernia getild aan de luieremmer. Verder is Arie heel aktief als hij wakker is. Het lijkt erop dat hij een fel karakter heeft.