Weblog van 007

zondag 26 juli 2009

Stervende zwaan

Het consultatiebureau had al gewaarschuwd, maar het is toch wel begonnen: de peuterpuberteit! Ik ben natuurlijk bevooroordeeld als trotse ouder, maar ik vind dat ie meesterlijk ter aarde kan storten... omdat we fusilli met spinazie eten bijvoorbeeld. Vrijdag had ie de eerste in het openbaar. Midden op het Valkhof. Het was 4daagsevrijdag en we hadden door de stad gewandeld met de kinderwagen en een frietje gegeten op de Waalkade. Terug op het Valkhof dronken de jonge ouders hun jaarlijkse 4daagsebiertje en Arie vond het tijd om zelf op avontuur te gaan. Na wat geklauter over de houten stoeltjes, vond ie wat kabels. Reuzeleuk om overheen te stappen. De ouders hadden intussen hun biertje op en vonden het welletjes en wilden gaan voor we in de zoveelste hoosbui terecht zouden komen. Arie had het nog prima naar z'n zin en wierp zich krijsend ter aarde toen we hem mee probeerden te krijgen. Gelukkig was hij snel te overtuigen met de belofte dat er over de Voerweg bussen af en aan reden. Hij is dol op auto's, hoe groter hoe beter. "Oto!" Waarna hij opgewekt weer richting parkeergarage stapte. Het "ga niet met de auto de stad in met 4 daagse " beleid van de gemeente Nijmegen is zo succesvol, dat je prima op Kelfkensbos (middenin de stad) kunt parkeren. De verleiding van een grote waterplas op de route was te groot en hij stampte ermiddenin, gleed uit en landde met een grote plons. Met Arie onder de modder en Ted inmiddels wakker en krijsend in de maxi cosi kwamen we weer thuis aan. Het was weer een goed 4daagse jaar.

zaterdag 18 juli 2009

Workmate

Bij de aankoop van speelgoed kunnen er grofweg twee dingen misgaan. Een: je begaat de fout de peuter mee te nemen naar de speelgoedwinkel, hem daar los te laten en hem zelf iets uit te laten zoeken. Valkuil: hij zal niet rusten tot de volledige inboedel van de speelgoedwinkel mee naar huis mag. Fout 2: thuis aangekomen het speelgoed in zijn bijzijn in elkaar gaan zetten. Dit is al eens misgegaan met z'n driewieler, bestaande uit een bouwpakket met wel erg dik instructieboekje en veel kleine onderdelen. De peuter zal zich na tien minuten krijsend op de grond werpen, omdat z'n ouders de hele tijd met zijn nieuwe speelgoed spelen en niet willen dat hij zich ermee bemoeit.

Vandaag zagen we bij het Kruidvat een Workmate. Omdat Arie toch al altijd met gootsteenontstoppers en rolmaten in de weer is, was de lobby van de Arie's tot aankoop van dit prachtige produkt al snel succesvol. Het in elkaar schroeven ging best aardig. Arie vond de schroeven in de gaten steken een groot succes. Gelukkig waren er lekker veel schroeven en gaten, zodat iedereen tevreden aan het schroeven was, zonder elkaar al te erg in de weg te zitten. Het handige van de Workmate is dat ie heel gemakkelijk mee te nemen is en Arie bij visite op z'n gemak het interieur kan trashen met z'n hamer, bahco en zaag.

vrijdag 17 juli 2009

Miauw

Als ik Arie op woensdag en donderdag naar de opvang breng laten we altijd meteen Isaac Duppous binnen als we de trap af komen. Isaac en Arie gaan dan samen ontbijten. Gezellig met zijn twee├źn bij het voerbakje. Isaac eet de brokjes het liefst puur. Arie doopt ze graag eerst in het water :-)) (red. Mamma at vroeger liever hondebrokjes, maar dat kwam doordat ze geen kat hadden.)

Labels: ,