Weblog van 007

zondag 26 april 2009

Kiezen of delen of andersom

Vandaag hebben we bij Arie gezien dat er van drie kiezen delen door zijn.

Labels:

zaterdag 25 april 2009

Crocs

Arie heeft nu ook crocs. We begonnen ons wat zorgen te maken om de naheffing van de gemeente voor al het speeltuinzand dat hij wederrechterlijk uit de lokale gemeentespeeltuin in z'n schoentjes telkens mee naar huis neemt. Roomba de stofzuigrobot heeft ook meermalen door met z'n blauwe dirt detect lampje te knipperen te kennen gegeven niet erg blij te zijn met al dat zand in de woonkamer. We hebben Arie en z'n crocs in de zandbak gezet en het werkt prima, het zand schud je er zo uit.

Hulp in de huishouding

Arie is erg geïnteresseerd in wat wij zoal doen in het huishouden en kopiëert dat met graagte. Laatst zat ik in de zonnegroethouding op handen en voeten onder de kast te kijken of de stofzuigrobot wel aan het opladen was. Merk ik ineens iemand naast me. Daar zat Arie in identieke houding, zodoende een dubbel uitgevoerde Arie-Baris-zonnegroet completerende. Hij keek me aan met een blik van "Wat zoeken we, dan help ik even."

Ook bij het koken is hij paraat. Gisteren viel een stukje karton van de verpakking (ik maak alleen eten uit pakjes!) op de grond. "Gooi dat maar in de vuilnisbak", zei ik. "OK pap!" En tot mijn verbazing raapte hij het kartonnetje op, liep naar de vuilnisbak, gooide het erin en deed zelfs de vuilnisbak weer dicht! Meneertje begrijpt dus opdrachten. Mooi :-)

Vandaag daar dus maar eens op voortgeborduurd. En jawel, hieraan kunnen we inmiddels het succesvol in een wasmand deponeren van een vieze sok van pappa en het aangeven van een vanwege buiktechnische beperkingen voor mamma onbereikbare laars toevoegen. Eerder gaf Arie ook al blijk van groengele vingers door op mijn aanwijzingen en later geheel zelfstandig paardebloemen uit het gazon te plukken.

Is die stofzuigrobot misschien toch niet nodig...

Labels:

vrijdag 10 april 2009

Glijbaan

Met mooi weer gaan we nog al eens naar de speeltuin in het parkje bij ons. Daar staat een glijbaan zo hoog als ik zelf die altijd erg in trek is bij de lokale teletubbies. Arie stond er ook gebiologeerd bij te kijken, dus maar eens met zijn tweeën erafgegleden. Dat was dikke pret, nog een keer! Nog steeds leuk, nog een keer! Pappa werd het een beetje zat. Klim jij zelf maar naar boven. Ik hou je wel vast bij je broekrand. Nu gaat Arie dus in zijn eentje de trap op en van die best hoge glijbaan af (alleen beetje broek vast houden bij het beklimmen van de trap). Hij doet het heel voorzichtig. Boven aangekomen, eerst voeten vooruit en dan op zijn buik als een badkamerkleedje naar beneden!

Labels: