Rotterdam marathon 2021 #de mooiste

October 27th, 2021

1. Lee Towers. You never walk alone. I rest my case

2. het weer. Ik denk dat Aboutaleb hier meer van weet, de man heeft contacten.

3. het geluid van de heli’s boven de stad

4. de Erasmusbrug heen. Het giet oan

5. Laan op Zuid: dweilorkest met onverstoorbare drummer, hoofd als een accountant, tijgerprint drumstel en maar strak doordrummen.

5. Lombardijen: Antilliaanse big mama, die mooi opgepoetste appels voorhield aan de lopers. Heel gezond. Helaas weinig animo bij de lopers, lastig eten.

6. Havenspoorpad: brabantse enclave met tuinfeest bij een rijtjeswoning. Keihard “Ik moet zuipen” door de boxen. Waarschijnlijk de hardstyle remix.

6. Slinge 15K punt: een loper verkleed als lantaarnpaal. WTF.

7. de Erasmusbrug terug, broodmagere Afrikaan op de vangrail middenop, moedigt alle recreanten enthousiast aan. Was het nou winnaar Abdi?

8. Weenatunnel. De supporters: mijn 3 mannen, schoonouders, schoonzus, nichtje. Fotomoment.

9. 30K: Janneke van Sportrusten met confettidouche

10. Kralingse Bos, Feyenoorder (te zien aan zijn XXL shirt -iets te strak- en grote boxen op zijn golfkarretje met keihard Hand in hand kameraden). Tegen een wandelende loper: “Hey, en nou rennen jij, dit is een hardloopwedstrijd, je hep ruim 2 jaar kunnen oefenen!”.

11. Crooswijk, als een bergetappe in de Tour de France nog net tussen de menigte door kunnen. Polonaise techniek werkt het best. Ze boden nog een biertje aan. Vriendelijk, maar even niet.

12. Onder de kubuswoningen door , eind van het lastige stuk tussen 38K en 40K, finish in zicht

13. De Coolsingel. De tribunes, Aboutaleb, de finish. Gelukt. Medaille. Blij.

14. Half 5: laatste loper op de Coolsingel, motards, bezemwagens, gezien vanaf het balkon van ons appartement.

Zomervakantie 2016 in Noord Spanje

August 27th, 2016

Het thema van de zomer van 2016 was toch wel overtroffen worden. Het was me inmiddels wel duidelijk dat je door de ogen van kinderen het bekende met een frisse blik bekijkt. Wat nieuw was dat ze me soms gaandeweg voorbij streefden of zelfs ruim overtroffen.

Waarbij ik mezelf dan weer overtrof als menselijk vangnet zijnde. Het zal zoiets als moederinstinct zijn. Voorbeeld. Vanaf 7 jaar mag je canyonen. Ted is 7 geworden, dus het werd hoog tijd vonden de heren. “Canyoning een sport waarbij men de loop van een rivier door een kloof volgt.” Leuk toch, lekker buiten in de natuur? “Canyoning is dus vooral een sport die in de bergen wordt beoefend.” Wel logisch. “Om de rivier te volgen is het daarbij nodig te wandelen, af te klimmen, te springen, te zwemmen en te abseilen.” Alarmbellen! En het ermee eindigt dat ik me maar als eerste van een waterval stortte, afhankelijk van de hoogte al dan niet gezekerd aan een abseiltouw, want dan valt er beneden nog wat te vangen, mocht een van de jongens sneller naar beneden komen dan een ieder van plan was.

Daarnaast zijn er dingen waarbij ik de boot al gemist had. Waar ik na een uurtje proberen te golfsurfen bont en blauw en uitgeput was, van alle keren dat ik van de plank viel. Hoewel je het niet echt vallen kunt noemen, als het je al niet eens lukt erop te gaan staan. Werd ik tijdens al mijn pogingen steeds voorbij gesurft door mijn zonen, volledig in stijl met coole blik.

Ted, die na een jaartje oefenen met handgas op de quad op het kinderbaantje van de Zwarte Cross, tijd vond voor de overstap naar de crossmotor. Nadat hij volledig was ingepakt met alle mogelijke bescherming, werd hij op een motor gehesen, kreeg een duw en een ronde lang een begeleider die hijgend achter hem aan holde met het advies het gas erop te houden en… Ted kon motorrijden. Ik kan niet motorrijden! Ik wil ook helemaal niet motorrijden!

En dan wordt het wachten, wachten op de eerste: “Jongens, wacht nou even, niet zo snel”.

Hoge Veluweloop 2015: Halve marathon

October 11th, 2015

Tijd voor een langere afstand en een goede reden om NP de Hoge Veluwe weer eens te bezoeken. Het was een prachtige zonnige, maar koude dag. Het bleek een lekker kleinschalige loop te zijn en ze hadden hazen ingezet: te herkennen aan een rugzak en een vlag boven het hoofd met de gewenste eindtijd. 2:15 was de langzaamste, maar dat leek me al een behoorlijk optimistisch doel. Maar eens zien hoe lang ik aan zou kunnen blijven haken. Na 5 en 10km bleek mijn haas 10km/u te lopen, sneller dan ik van plan was. BIj 10km liet ze zich plotseling terugzakken. Aangezien ik de vaart er redelijk in had zitten ben ik maar doorgelopen in de hoop niet meer ingehaald te worden. Gelukt! Alle pijntjes in mijn benen bleven binnen de perken en met hulp van appelsmurriegel van isostar, de nodige druivensuiker, vitaminepillen en niet te vergeten de nodige aanmoedingen van fietsende pensionado’s op de Veluwe kwam de finish in zicht: 2:11:01.

Bruggenloop Rotterdam

December 7th, 2014
Startnummer 3431
Naam Marinthe D.
Woonplaats Rotterdam
Afstand 15 kilometer
Categorie V35
Totaal plaats 7935 / 11720
Categorie plaats 329 / 609
Snelheid 9,621 km/uur
5 kilometer 29:42 (29:42)
10 kilometer 1:01:00 (31:18)
Netto tijd 1:33:33 (32:33)
Bruto tijd 1:34:43

7 heuvelenloop

November 18th, 2014
Afstand Scholten Awater Zevenheuvelenloop – 15 km
Categorie V35
Totaal plaats 22105 / 25369
Categorie plaats 781 / 1042
Snelheid 9,655 km/uur
5 kilometer 00:31:33 (31:33)
10 kilometer 01:02:50 (31:17)
Nettotijd 01:33:14 (30:24)
Bruto tijd 02:52:38

Zwarte cross

August 1st, 2014

Het was weer een topjaar. Voor elk wat wils. Onze top 4

Suzan

1.cross

2.backflip

3. go back to the zoo

4. tante Rikie

 

Arie 007

1. rups (springkussen in het Blagenparadijs)

2. vliegtuigjes (kermisattractie in het Blagenparadijs)

3. motorcross

4. grappige crossauto’s

 

Ted

1. cross

2. rups

3. vliegtuigjes

4. grappige wagentjes.

Marikenloop 2014

May 18th, 2014

57:44, 5 km: 28:48, gemiddeld 104km/u. Goed voor een 1575ste plaats, in mijn leeftijdscategorie 222ste.

Help Dekker van de Vegt

March 3rd, 2014

Na het faillissement van Polare is Dekker van de Vegt met groot succes een crowdfunding actie gestart. Minimaal 100 euro lenen voor 5 jaar tegen 5% rendement. Failliet= geld weg. Niks leuker dan vlak voor een vakantie in het kader van voorpret alvast heel old school een rondje door mijn favoriete winkel te doen. Hier en daar een boek doorbladeren, her en der een stukje lezen. Het al dan niet op de stapel leggen en uiteindelijk richting kassa. Al bijna 20 jaar het best denkbare begin van een vakantie. Tuurlijk sponsor is ze!

Reuzebellenblaas

January 7th, 2014

In voorbereiding op Arie’s kinderfeestje twee dagen aan het “gifmengen” geweest voor de ultieme bellenblaas.

Wist u datjes:

* neem gedemineraliseerd water in plaats van kraanwater, daar zit te veel kalk in. Hebben ze in flessen bij het Kruidvat.

* koop een pakje (peuter) lijmpoeder van collall of glutafix, het toverpoeder voor reuzebellen. Bindt veel beter dan   glycerine.

En dan:

2l gedemeraliseerd water

100g suikerwater (bodempje water op het vuur, 100g suiker erbij en roeren tot het opgelost is)

150 ml groene dreft (the real thing)

5-10g (eerder 10g) peuterlijm (collall, zit een maatschapje bij)

dit zonder te laten schuimen mengen, uurtje laten staan, even doorroeren, eventueel schuim eraf en klaar!

Urban survival Parijs

January 4th, 2014

foto 1

IMG_0148IMG_0168

IMG_0190IMG_0193

IMG_0177

IMG_0209

IMG_0203

IMG_0217

IMG_0221

Tussen kerst en oud en nieuw waren we naar Parijs met de Thalys. Op de heenweg hebben we ruim 2 uur in een belgisch weiland stilgestaan. Onze achterburen in de trein hadden geluk, ze werden gratis geëntertaind met een vermakelijk hoorspel met als hoogtepunten: Ted valt een tand door de lip. Arie en Ted begrijpen niet dat een bommelding op station Antwerpen een goede reden is dit station niet binnen te willen rijden. Er vervolgens maar het beste van maken en zich vermaken met Angry Birds, bestuderen van de gratis lunchboxen en vitten op elkaar. Eenmaal in Parijs was het al donker en konden we het hotel niet vinden tot we erachter kwamen dat we onder het straatnaambordje van het hotel de kaart stonden te bestuderen in het licht van de enorme, witte lichtgevende lettters van de naam van het hotel.

De metro bleek een topvervoermiddel. Vooral voorin lijn 1, die zonder bestuurder door de metrotunnels van Parijs gaat, was een heuse kermisattractie. We zagen op de metrostations zoveel reclames voor de nieuwste film van Ben Stiller, dat Ted bij de stervensdrukke Sacre Coeur (compleet met nonnenkerstkoor) bewonderend fluisterde: “Papa, heeft Ben Stiller dit gebouwd?”

 De trap op en weer af bij de Eiffeltoren ging ook erg goed, tot we er weer beneden achter kwamen dat onze toch keurig op slot gezette kinderwagen in beslag was genomen door de beveiliging. Na alle kastjes en muren van de uitsluitend frans sprekende beveiliging van de Eiffeltoren gezien te hebben kwam hij toch weer uit een of andere krocht te voorschijn! Vervolgens besloten Arie en Ted als tegenprestatie voor het passen op de kinderwagen even alle duiven bij de Eiffeltoren weg te jagen.

 Nog wat buiten de gebaande paden tips voor Parijs met kinderen: het wintercircus, de verspringbak bij Place des Vosges (pas op voor kleuters met schepjes en emmertjes). Bij Centre Pompidou proberen de reuzezeepbellen die een mevrouw daar maakt, door te prikken. Tip van Arie: gooi ze lek met het rubber dopje, dat je al tijden in je jaszak bewaart.

 Als afsluiter hebben we de Jardin des Plantes bezocht. Waar Arie minutieus drie verdiepingen vitrines van het natuurhistorisch museum bestudeerd heeft. Vooral de insecten en vlinders vielen in de smaak en Ted werd erg blij van de opgezette koala- en pandabeer. Maar die zit dan ook in de berenklas.