Urban survival Parijs

foto 1

IMG_0148IMG_0168

IMG_0190IMG_0193

IMG_0177

IMG_0209

IMG_0203

IMG_0217

IMG_0221

Tussen kerst en oud en nieuw waren we naar Parijs met de Thalys. Op de heenweg hebben we ruim 2 uur in een belgisch weiland stilgestaan. Onze achterburen in de trein hadden geluk, ze werden gratis geëntertaind met een vermakelijk hoorspel met als hoogtepunten: Ted valt een tand door de lip. Arie en Ted begrijpen niet dat een bommelding op station Antwerpen een goede reden is dit station niet binnen te willen rijden. Er vervolgens maar het beste van maken en zich vermaken met Angry Birds, bestuderen van de gratis lunchboxen en vitten op elkaar. Eenmaal in Parijs was het al donker en konden we het hotel niet vinden tot we erachter kwamen dat we onder het straatnaambordje van het hotel de kaart stonden te bestuderen in het licht van de enorme, witte lichtgevende lettters van de naam van het hotel.

De metro bleek een topvervoermiddel. Vooral voorin lijn 1, die zonder bestuurder door de metrotunnels van Parijs gaat, was een heuse kermisattractie. We zagen op de metrostations zoveel reclames voor de nieuwste film van Ben Stiller, dat Ted bij de stervensdrukke Sacre Coeur (compleet met nonnenkerstkoor) bewonderend fluisterde: “Papa, heeft Ben Stiller dit gebouwd?”

 De trap op en weer af bij de Eiffeltoren ging ook erg goed, tot we er weer beneden achter kwamen dat onze toch keurig op slot gezette kinderwagen in beslag was genomen door de beveiliging. Na alle kastjes en muren van de uitsluitend frans sprekende beveiliging van de Eiffeltoren gezien te hebben kwam hij toch weer uit een of andere krocht te voorschijn! Vervolgens besloten Arie en Ted als tegenprestatie voor het passen op de kinderwagen even alle duiven bij de Eiffeltoren weg te jagen.

 Nog wat buiten de gebaande paden tips voor Parijs met kinderen: het wintercircus, de verspringbak bij Place des Vosges (pas op voor kleuters met schepjes en emmertjes). Bij Centre Pompidou proberen de reuzezeepbellen die een mevrouw daar maakt, door te prikken. Tip van Arie: gooi ze lek met het rubber dopje, dat je al tijden in je jaszak bewaart.

 Als afsluiter hebben we de Jardin des Plantes bezocht. Waar Arie minutieus drie verdiepingen vitrines van het natuurhistorisch museum bestudeerd heeft. Vooral de insecten en vlinders vielen in de smaak en Ted werd erg blij van de opgezette koala- en pandabeer. Maar die zit dan ook in de berenklas.

 

2 Responses to “Urban survival Parijs”

  1. A3 says:

    Ha ha leest als een strip, de plaatjes zie ik er zonder veel moeite bij!

  2. spruit says:

    En met een waterkoker op je hotelkamer kun je daar s avonds prima een noodle-kampeer-diner bereiden!

Leave a Reply