Weblog van 007

woensdag 27 februari 2008

Klik aan klik uit

Ken je de klik aan klik uit? Een handig kastje dat je op een stopcontact zet, daar doe je weer de stekker van bijvoorbeeld een lamp in, zodat je die met de bijbehorende afstandsbediening aan en uit kunt zetten. We hebben er boven een met 3 aansluitingen op de tv en de nachtlampjes op onze en junior's kamer. En op die van beneden zijn 3 lampen aangesloten. Hoef je 's avonds niet de hele woonkamer door om de lichten uit te doen. Best handig.

Tot voor kort moest ik er 's nachts 3 keer per nacht zo om de 3 uur uit voor junior's voedingen. 's Nachts doe ik dan alleen het nachtlampje in z'n kamertje aan, doe alles zo stil en snel mogelijk, leg hem als ie (bijna) in slaap gesukkeld is weer terug in z'n bedje om als een dief in de nacht weer te verdwijnen. Buiten z'n kamertje klik ik het nachtlampje weer uit.

Van nachtvoedingen geven wordt een mens behalve moe ook best dorstig. Dus ga ik 's nachts nog wel eens naar beneden om wat te drinken. Daar hebben we ook zo'n handige klik aan klik uit. "Klik" even het licht aan. Deed het ding het niet! Niet 1 lamp stuk, maar alledrie. Dus ik begon verwoed op alle knopjes te drukken, om het ding alsnog aan de praat te krijgen. Maar helemaal niks... tot ik boven een hoop kabaal hoorde. Stond daar ineens de tv keihard aan. En een vloekende Grote Spruit, zwaar uit z'n hum, want wakker, omdat behalve de tv ook het licht in de slaapkamer steeds aan en uit ging! De snelle denker heeft 'm al door. Ik was met m'n slaperige hoofd met de afstandsbediening van boven in m'n hand naar beneden gegaan om daar vervolgens met die afstandsbediening (van boven) de lampen aan proberen te doen. Dat lukt dus niet. Typisch gevalletje van achteraf kun je erom lachen... Babyspruit heeft wel overal doorheen geslapen.

1 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

oma had ook zo'n ding maar een lamp stond vlak bij haar tv en het zendertje reageerde daarop
toen ze van haar kaartavondje thuiskwam en de lamp brandde dacht ze dat het spookte in huis :-o

a3

29 februari 2008 11:31  

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina