Weblog van een bruid

    

zaterdag, november 14, 2009

Zaterdagavond

De voorbereiding op de oefeninterland Nederland-Italie was perfect. We hebben voldoende bier in huis, de kinderen liggen in bed en tegen half 8 had ik me met m'n Grolsch Dunkel Weizen voor de computer geinstalleerd voor een heerlijk avondje internet(kerst)winkelen. Ligt na een half uur en een bestellijst van 12 items verder de Bijenkorf site er ineens eruit! Hema kinderspeelgoed en -cadeaus: niet bereikbaar. Verdacht. Had blijkbaar heel vrouwelijk Nederland hetzelfde idee. Ik zie wel wat er morgen nog over is: anders wordt het geurkaarsen voor iedereen! De recessie valt in ieder geval nog wel mee.

Toen ik nog studeerde, ergerde ik me in de stad altijd aan mensen met kinderwagens. Die reden altijd in de weg, om het nog maar niet te hebben over jengelende kinderen. Sinds Arie en Ted er zijn, weet ik dat de meeste ouders liever met het hele gezin tegelijk de Mexicaanse griep hebben, dan dat ze een middagje gaan winkelen in de stad. Jonge ouders kruipen 's avonds als de kinderen naar bed zijn, massaal achter de computer en stropen www.kleertjes.com en www.hm.com af voor kinderkleren, www.hema.nl voor alle huishoudelijke dingen met als sluitpost www.esprit.nl -mocht er nog tijd over zijn- om voor zichzelf nog wat te kopen.

Het begint als je zwanger bent en de afstand tussen de parkeergarage en de dichtstbijzijnde winkel te ver waggelen is. De hele babyuitzet is door de Hema dan al gratis thuisbezorgd, bezorgen boven €50 is dan gratis. Natuurlijk heb je je in de officiele babyzaak al wel het veel te dure Aerosleep matrasje aan laten smeren. De verkoopster zei het al: wat is nou €100 extra in vergelijking tot een eventuele wiegendood. Je wilt toch het beste voor je kind?

Is de baby er eenmaal, groeit ie in no time uit al zijn kleertjes en is nieuwe aanvoer noodzakelijk. Binnen de kortste keren weet je alle ins en outs over bezorgkosten, waar je gratis kunt retourneren, waar je actuele kortingscodes kunt vinden en welke winkels bepaalde merken verkopen. Arie's schoentjes bestel ik op www.daffodille.nl, een klein winkeltje in Rhoon met e shop die Shoesme schoentjes verkoopt. Leuke jongensschoenen zijn vrijwel onverkrijgbaar. Superdegelijke, spuuglelijke, goedkope zweetschoentjes uit 100% plastic en veel te dure schoentjes van matige kwaliteit, waar wel heel groot een duur merk op staat, zijn wel volop verkrijgbaar.

Vooral jonge moeders geven zonder met de ogen te knipperen halve maandinkomens uit aan kinderkleertjes. Het kroost moet er perfect gestyled uitzien. Zelf hebben ze hun haar al lang afgeknipt tot een lekker praktisch kort kapsel. Make up komt pas na een jaar of drie weer uit de kast als zoon- of dochterlief er in een creatieve uitspatting er een mooie muurschildering mee maakt. Ze lopen jaren na de bevalling nog in hun zwangerschapskleren, want dat zit zo lekker om de overgebleven zwangerschapskilo's. In combinatie met de onvermijdelijke flanellen beertjespyama vormt dit een 100% veilige anticonceptie. Mocht er na een tijdje toch nieuw kroost gewenst zijn, zijn de ovulatie- en zwangerschapstesten zo besteld op www.zwangerschapstest.nu. Vandaag voor 17.30 uur besteld, morgen bezorgd, gratis verzending vanaf €50!

1 Comments:

At 10:54 PM, Blogger Arie said...

Persoonlijk winkel ik het liefst helemaal nooit, dus dit komt mij allemaal prima uit. Ik spring liever met een parachute uit een heli. Als er dan toch wat moet komen wel liever via Internet, zoals de Belkin router (waar het wegvallen van de Internetverbinding niks mee te maken had!) Italië - Nederland was overigens een bloedeloze nulnul.

 

Een reactie plaatsen

<< Home