Weblog van een bruid

    

vrijdag, december 26, 2008

Schone schijn

Zijn er mensen die zich herkennen in de foto's in de kerst Allerhande? Jennifer Aniston look-a-like vertelt een geestige anekdote aan George Clooney look-a-like onder het genot van een glas champagne. Kerstboom, knapperend haardvuur, mooi gedekte tafel, heerlijke gerechten op de achtergrond... Dat heb je toch voor ogen als je een week voor kerst dat glitterjurkje en schoenen met te hoge hakken in net iets te kleine maat koopt en bij de Appie je winkelwagentje volstouwt met veel te dure plakken kaas in kerstboomvorm, aardappelpartjes in kerstboomvorm en boterhamworst in kerstboomvom.

Toen ik gister uit bed kwam: geen Jennifer Aniston looks toen ik in de spiegel keek, terwijl poes en baby in verband met de kerstgedachte toch echt een kwartier hadden uitgeslapen tot maar liefst half 7. Echtgenoot snurkend wegens zere keel, zuigeling met vrijwel onafwasbare laag snot op z'n wangen. Vier kattewasjes doen een hoop, maar het is toch niet echt Hollywoodglamour geworden aan de ontbijttafel. En dat terwijl we afbakcroissantjes hadden!

's Middags kwamen mijn ouders met kadootjes. 007 dolgelukkig met z'n nieuwe speeltjes, zo lief speelt ie zelden. Wij vertederd lachend toekijkend op de bank. Puntje erbij op de glamourrating. In een onbewaakt ogenblik petst 007 met z'n hand in het bakje studentenhaver, rozijnen gegeten en net niet gestikt in een illegaal verworven amandel. Puntje eraf. De AH Excellent kalkoen was prima gelukt. Is ook een niet te mislukken gerecht, maar het Wegdwoodtafelkleed moet wel in de was vanwege vetvlekken. Eindresultaat: 0 punten.

Al met al een zeer behoorlijke eerste kerst als gezin. De ergste vlekken poetsen we wel snel even weg, en met de gister opgedane ervaring gaan we het vandaag samen met de andere kant van de familie met frisse moed opnieuw proberen. Yes, we can!

1 Comments:

At 5:38 PM, Anonymous Anoniem said...

En ik kan u mededelen het is ze ook aan deze kant gelukt.
De lamp is ontploft (gelukkig was er slechts een licht gewonde), Tess had nog niet de juiste kerstgedachte, sommige familieleden kon je beter negeren maar het was erg gezellig.
Toch?

a3

 

Een reactie plaatsen

<< Home