Weblog van een bruid

    

zondag, juli 01, 2007

Vlieland

Tom en Marijke zijn op 29 juni op Vlieland getrouwd. Het huwelijksbootje heeft de eerste storm (begonnen tijdens de huwelijksvoltrekking op het strand) vlekkeloos doorstaan en 's avonds klaarde het langzamerhand op. Het bleef nog lang onrustig in cafe Bruin.

Zaterdag een stralende dag. Spruit en ik hebben een tandem gehuurd en hebben samen met de familie het eiland rond gefietst. Van tijd tot tijd kwamen we wat huwelijksgasten tegen, die er even over moesten nadenken of ze wel met mensen op een tandem geassocieerd wilden worden. Maar het is allemaal nog niet zo gemakkelijk zo'n tandem! Groot misverstand is, dat het alleen voor mensen is, die "niet helemaal goed" zijn. Vooral opstappen vergt een uiterst ingenieuze synchroonopstaptechniek en een goed ontwikkelde motoriek. Rechter trapper naar beneden en met de linkervoet 1, 2, 3-hop afzetten en opstappen. Tegelijk! Wij vonden het eiland prachtig, maar voor opa (87) was het allemaal wat suf. Die is in oliepak en met zuidwester in een speedboot over de woeste baren zeehonden wezen spotten. Grootse verhalen had ie. 100% zeker zijn we er nog steeds niet van dat hij echt op zee is geweest, maar na een aanvankelijk "ja, ja dat zal wel" (en checken bij de bootverhuurder), is inmiddels het grootste deel van de familie er van overtuigd dat ie toch echt mee is geweest.

Zondag was het afgelopen met het mooie weer. Snel de boot op en in Harlingen op weg naar de auto barstte een grote hoosbui los. Midden op de brug gingen de bellen. De brug ging open. We konden nog net tussen de slagbomen door. Maar de vader van de gom stond als een halfverzopen kat aan de verkeerde kant van de brug te huppen. Hij mocht van de brugwachter nog snel even doorlopen. Kwam met z'n iets te grote paraplu nog bijna klem te zitten onder een slagboom. Maar kwam uiteindelijk net niet helemaal doorweekt aan.

Uiteraard is het nu thuis weer prachtig weer. Gelukkig hebben we de foto's nog.