Weblog van een bruid

    

zondag, juni 24, 2007

De papieren bruiloft

Vandaag zijn we een jaar getrouwd. Gistermiddag zijn we naar het kasteeltje toe gereden en hebben de daar samen de bovenste verdieping van de bruidtaart opgegeten. Die lag al een jaar in de diepvries op ons te wachten. Is traditie, om te zorgen voor een bestendig huwelijk. En hij smaakte nog steeds uitstekend! Een andere traditie is het boeket gooien. Ellen had er een gevangen en gisterochtend mochten G en ik mee haar trouwjurk uitzoeken.

3 Comments:

At 1:59 PM, Anonymous Marieke said...

Proficiat met het papieren huwelijk!! Wij tellen nu nog weken "we zijn vrijdag 3 weken getrouwd!". Wij hebben het bovenste stukje van de taart trouwens meteen als eerste zelf opgegeten :)
(de hele taart was ook na afloop op, dus er was ook niks meer over om in te vriezen... Maar we kunnen altijd nog in Venray bij de bakker een bovenkantje bestellen voor volgend jaar.)

 
At 2:13 PM, Blogger paksoi said...

Hmm, even Wikipedia checken...

Wittebroodsweken is de benaming van de periode van zes weken na het huwelijk, waarin het kersverse bruidspaar niet gestoord mag worden door visite, vertegenwoordigers van verzekeringsmaatschappijen, en anderen.

De naam verwijst naar het idee dat in de eerste weken het huwelijk nog een feestelijk aanzien heeft, en er alleen witbrood (enkele eeuwen geleden een luxegoed) gegeten zou worden.

:D

 
At 2:21 PM, Anonymous Marieke said...

Verdorie... ik wist niet dat het 6 weken was! Mijn wittebroodsweken worden dus morgen wreed verstoord omdat ik weer aan het werk mag :S

 

Een reactie plaatsen

<< Home