Weblog van een bruid

    

zondag, april 08, 2007

Nokia gaat met pensioen

Na een jaar of 4 werd de accu van mijn good old Nokia 3310 weer slecht. Na lang dubben toch maar besloten een nieuwe te kopen. De toetsen gaan niet meer echt soepel en hij kan maar 3 sms-jes opslaan. Aan de andere kant: voor 15 euro heb je een nieuwe accu en kan ie er weer een paar jaartjes tegen. Ik blijf het decadent vinden iets dat nog werkt weg te gooien.

Het werd tijd me in een ondoordringbaar woud van telefoonproviders, abonnementen dan wel prepaid te storten. Dankzij www.bellen.com was ik er al snel achter dat ik al jaren met €0,40 per minuut via Hi Prepay veel te veel betaalde. Ik bel te weinig om een abonnement eruit te halen, maar bij prepaid van T mobile bel je voor €0,28 per minuut. Een besparing van 30%! Via de site van T mobile was het prepaid pakket met nieuwe Samsung zo aangevraagd. Een dag of 5 later werd ie bezorgd. Allemaal perfect in orde.

Volgend probleem: nummerbehoud. Ik had daar bij de aanvraag wel om gevraagd, maar zoals de juffrouw van T mobile klantenservice zo treffend zei: " Dan sal da wel nie gebeurd sein mefraaw. Dan moet u maar nog een formulier invulluh". Dat maar gedaan. Krijg ik anderhalve week later een brief van T mobile, dat ze toestemming van KPN hebben, het nummer her te gebruiken en dat dat over twee, ik herhaal TWEE, weken gaan overzetten. Belachelijk! Ze maken het zo bijna onmogelijk om over te stappen! Eerst al die verschillende abonnementen, en voor je je huidige nummer op de nieuwe mobieltje hebt, duurt bijna 5 weken. Bel Neelie, bel de NMA! Gelukkig al wel voor €0,28 per minuut.