Weblog van een bruid

    

zaterdag, december 30, 2006

"Zeg, ben jij soms iemand?"

Vrijdag een dagje naar Amsterdam geweest. Dit keer de binnenstad ontweken om alle onbeschofte, arrogante, agressieve "Mot je wat" amsterdammers te ontlopen. We hadden besloten ons te richten op Oud Zuid. Ik heb pas "Komt een vrouw bij de dokter" herlezen, dat speelt in het "luxereservaat" (=Amsterdam Zuid) en we hebben een soort KEVBDD tour gedaan. Palladium, Coffee Company, Paradiso, Vondelpark. Na het zien van de film "Ellis in Glamourland" waren we ook redelijk voorbereid op de PC Hooft. Ging eigenlijk heel goed tot ik iets achter mijn lens kreeg en m'n lens even in een oude kassabon in m'n portemonnee deed. Toen ik m'n lens in de Scapa winkel weer in wilde zetten (even een bloesje wat beter bekijken), zag de verkoopster me midden in de winkel sniffend boven een wit papiertje hangen. Dit is zelfs in Amsterdam ongepast gedrag, gezien haar verbijsterde blik toen ik weer opkeek. Misverstand even uit de wereld geholpen, verkoopster opgelucht, bonnetje terug in de portemonnee, en bloesje toch maar niet gekocht.

Nog even een straatruzie meegepakt. Agressieve kat valt hond aan. Baasje van hond schopt kat van hond af. Langsfietsende chique mevrouw en typisch amsterdams viswijf beginnen man gezamenlijk uit te schelden. Verkoopster van nabijliggende winkel komt naar buiten gerend om te vertellen dat het de kat van de makelaar is en een echt loeder dat wel vaker honden en soms zelfs mensen aanvalt. Viswijf aait kat en het is weer over.

Inmiddels hadden we heel koude voeten van het gewandel en hebben maar een rondvaart door de grachten gedaan. Weer opgewarmd en met allerlei nieuwe weetjes over klokgevels, trapgevels, heren-, keizers- en prinsengrachten en de gouden bocht richting Toomler gegaan.
Daar hadden Georgette en Michiel inmiddels onze kaartjes opgehaald en waren we klaar voor een avondje stand up comedy. Nieuwe hype aldaar: de uilenbril met enorm zwart montuur. Zelfs de uitsmijter van de avond: de enige echte Theo Maassen had er een.

2 Comments:

At 10:25 AM, Blogger Arie said...

Daar wil ik dan nog aan toevoegen dat we over het algemeen een heel plezante 020-ervaring gehad hebben. De mensen waren supervriendelijk. Eigenlijk precies zo vriendelijk als ik het niet verwacht had.

 
At 3:06 PM, Anonymous Anoniem said...

dit is zout in de wonde nu ik net een blauwe bril heb aangeschaft op aanraden van mijn wederhelft

 

Een reactie plaatsen

<< Home