Weblog van 007

zaterdag 25 april 2009

Hulp in de huishouding

Arie is erg geïnteresseerd in wat wij zoal doen in het huishouden en kopiëert dat met graagte. Laatst zat ik in de zonnegroethouding op handen en voeten onder de kast te kijken of de stofzuigrobot wel aan het opladen was. Merk ik ineens iemand naast me. Daar zat Arie in identieke houding, zodoende een dubbel uitgevoerde Arie-Baris-zonnegroet completerende. Hij keek me aan met een blik van "Wat zoeken we, dan help ik even."

Ook bij het koken is hij paraat. Gisteren viel een stukje karton van de verpakking (ik maak alleen eten uit pakjes!) op de grond. "Gooi dat maar in de vuilnisbak", zei ik. "OK pap!" En tot mijn verbazing raapte hij het kartonnetje op, liep naar de vuilnisbak, gooide het erin en deed zelfs de vuilnisbak weer dicht! Meneertje begrijpt dus opdrachten. Mooi :-)

Vandaag daar dus maar eens op voortgeborduurd. En jawel, hieraan kunnen we inmiddels het succesvol in een wasmand deponeren van een vieze sok van pappa en het aangeven van een vanwege buiktechnische beperkingen voor mamma onbereikbare laars toevoegen. Eerder gaf Arie ook al blijk van groengele vingers door op mijn aanwijzingen en later geheel zelfstandig paardebloemen uit het gazon te plukken.

Is die stofzuigrobot misschien toch niet nodig...

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina