Weblog van 007

zaterdag 15 maart 2008

Tjilp!

Schemagewijs liep het niet helemaal soepel van de week. Vooral de ochtenden begonnen wat lawaaiig te worden. Het is dankzij de CO2-uitstoot (of toch gewoon de zon die harder brandt... whatever...) al voorjaar aan het worden en vogels hebben geen kalender. Resultaat dus vrolijk gekwetter en gesnater zo tegen een uur of 05.30. Merels die de ochtendvergadering doen in de catalpa (Twetter!), valkparkieten in het vakantiepark die hun ochtendveer uittrekken (Eeek!) en ganzen die met hun broodtrommel om hun nek vroeg naar het werk gaan (Gak!).

Duppous (Isaac) heeft dit met zijn uitstekende kattegehoor in de gaten en wil er dan uit om, zeg maar, dat gesnater hier en daar wat uit te dunnen. Dit geeft het beste dier aan door middel van gemiauw, 05.45 uur. Dit stopt pas als hij naar buiten gaat, normaal gesproken 06.30 uur, maar deze week een aantal dagen al eerder, doordat hij door het slaapkamerraam het dak op werd gelaten. Hij was hier inmiddels aan gewend en zette zijn gemiauw steeds wat eerder in.

Verreke (Arie) heeft ook een prima gehoor en zet vlak na de kat aan voor zijn ochtendkreet, 06.00 uur. Wij hebben niet zo'n geweldig gehoor, maar door dit alles werden we telkens om 06.00 uur wakker, een half uur voor de wekker...

Arie heeft het dan wel prima naar zijn zin. Hij is echt een ochtendmens (heeft ie zeker niet van mij!) en ligt je breed lachend aan te kijken als hij uit zijn bedje is. Hier gaat trouwens wel flink wat uitrekken, moeilijk kijken, een aantal uh's en een ochtendwind aan vooraf.

In een poging het tij te keren hebben we een ochtend geinvesteerd. Het was zwaar, maar we hebben Ies zijn volle 3 kwartier laten miauwen tot 06.30 uur. Hij mocht er niet uit en heeft ook de hele ochtend nog straf gehad = niet naar buiten. Dit heeft geholpen. Vanochtend waren alleen de vogels te horen, daar doe je weinig aan (heb geen buks en vergunning! en is ook wel gezellig). Ies heeft een aantal keer zachtjes gemiauwd, maar hij wist wel dat het eigenlijk niet mocht. Ook Arie heeft een aantal keer een kreet gegeven, maar het was deze keer weer prima uit te houden tot 06.30!

Labels:

2 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Das herkenbaar, onze Sam heeft ook last van lentekriebels en is duidelijk van de leg.
Voor ons niet zo erg omdat deze superjager altijd 's nachts op pad gaat.
En Arie, tegen je zoon zeg je toch gewoon dat het nog nacht is ;).

a3

16 maart 2008 12:47  
Anonymous Anoniem zei...

Heb hier, in Avifauna Geervliet, ook last van een Arie die bij drieenhalve zonnestraal wakker wordt. Deze heeft alleen veel blauwe en gele veren en wordt door een kleiner exemplaar met grijze en rode veren bijgestaan. Gelukkig wordt binnenkort de klok weer verzet. Joepie, 's ochtends een uur later licht!

As

16 maart 2008 19:42  

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina