Weblog van 007

dinsdag 4 maart 2008

Arie 7

Na een middagje speuren op internet heb ik waarschijnlijk alle Arie Barissen gevonden. De kopieen van bruikbare geboorte-, huwelijks- en overlijdensaktes zijn onderweg vanuit het Streekarchief Voorne-Putten en Rozenburg en het Nationaal Archief. De gegevens hieruit staan inmiddels grotendeels online en gaan terug tot 1811 toen Napoleon de Burgerlijke Stand invoerde.

Grote Spruit had pas al een aantal Arie Barissen uit de regio Rotterdam gevonden, maar daar liep het spoor dood. Arie Baris, zoon van Jan Schalkz Baris en Pieternella Ketting, zou op 31 januari 1841 geboren zijn... maar overleden op 4 april 1841. Maar later vond ik de overlijdensakte van Arie Ariesz Baris, geboren in 1865/1866, waarin ook zijn ouders genoemd worden. Qua geboortejaar zouden die twee dus vader en zoon kunnen zijn. En je heet niet zomaar Ariesz(oon)... Nou is dus de grote vraag: waren er in 1841 twee baby Arie's of is baby Arie 1 toen helemaal niet overleden? Zou leuk zijn als we die link toch kunnen maken, want de voorouders van Jan Schalkz Baris zijn weer bekend tot Jacob Claesz Bares, genoemd in de doopakte van zijn zoon op 13 mei 1668.

Wel leuk dat gesnuffel in de oude doos, maar toen moest het nog wel gekoppeld worden aan opa. Daarvoor was de overlijdensakte van Arie Ariesz Baris de missing link. Daarin stond ook zijn echtgenote Gerdina Catherina Rijkee genoemd en via haar naam had ik ook vrij snel hun kinderen gevonden... met oudste zoon Arie. Opa wist te vertellen dat dat zijn vader was. Geboren 5 september 1891... maar 3 of 4 september kan ook, dat is niet helemaal duidelijk. Arie Ariesz was namelijk dronken toen hij z'n zoon ging aangeven, dus dat is niet helemaal soepel verlopen. De namen van z'n ooms en tantes herkende opa ook. Waaronder Pietje, die vlak voor opa's geboorte op 20 jarige leeftijd "aan de tering"(TBC) is overleden. Enne... oma Gerdina was niet echt een feestneus, en haar familie ook niet!

Conclusie: Arie Julius is de zevende Arie en de eerste Arie is rond 1840 geboren. To be continued als de aktes er zijn.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina