Weblog van 007

zondag 25 november 2007

Borst versus fles

En weer ben ik beland in een wereld waarvan ik het bestaan niet eens vermoedde. De aanstaande vader- en moederspruit hebben de info-avond over borstvoeding van de kraamzorg bezocht. Eerst een hevige telefonische discussie: volgens mij kon het wel eens een strikte vrouwenaangelegenheid worden. Ik zag Spruit al helemaal zitten, met ietwat beteuterde blik tussen 15 hoogzwangere vrouwen met in de linkerhand een tiet die net uit de bloes piept en in de rechterhand een borstkolf. Hij is toch maar meegegaan. En ja hoor, de mannen waren allemaal mee. Type geemancipeerde metroman, betrokken, geinteresseerd, die al schoudermasserend graag praat over z'n gevoelens. Watjes, dus. Dit is uiteraard slechts schijn. In werkelijkheid zijn dit uiterst uitgekookte mannen die dondersgoed doorhebben dat als ze hun vrouw zo gek krijgen borstvoeding te geven, zij er 's nachts niet uit hoeven voor de nachtvoeding.

Na een uurtje was me duidelijk dat borstvoeding bij uitstek iets is voor geitewollensokken, die houden het echt jaren vol. Reuzegezellig en kneuterig, daarbij wordt vergeten dat het uiterst onpraktisch is. En ja hoor daar was ie weer: "Maar je wilt toch het beste voor je kind?" Vooral na de bijzin "er zijn zoveel vrouwen die te snel opgeven en het is natuurlijk ook zo dat een kind na een flesje kunstvoeding 3 uur voor pampus ligt" zat ik op het puntje van m'n stoel. Drie uur voor pampus? Dat willen wij ook! Maar het ging al weer over tepelkloven, verzachtende zalf en hoe bestrijd ik stuwing. Ik was al om naar flesvoeding. Weet niet of ik wel geschikt ben voor dat gelurk aan mijn lijf. Maar gelukkig voor de borstvoedingsmaffia ging het op eind nog even over kolven. Dit is vloeken in de kerk in borstvoedingsland, het is immers uiterst onnatuurlijk. Maar de geemancipeerde man van tegenwoordig is met een geemancipeerde vrouw getrouwd, en die moeten na een maand of drie weer gaan werken. Dus daar moesten ze wat op bedenken anders houdt niemand die borstvoeding vol tot het kind zes is. Ik werd meteen wat enthousiaster. In januari komt er een nieuwe gadget van Medela: een dubbelzijdige, elektrische kolf, in 10 minuten ben je volledig leeggekolfd! Kun je daarna fijn een flesje geven!

Op borstvoedingwinkel.nl zijn allerlei gadgets te bestellen, de meest intrigerende vond ik de epi-no. Om het geboortekanaal alvast wat op te rekken, om het netjes te zeggen. Het zou inknippen en uitscheuren voorkomen. Voor slechts €135. Of je gaat naar de Christine le Duc en vraagt daar om modelletje Leroy de Neger. Ik denk dat ik er maar gewoon op gok dat het goed gaat.

4 reacties:

Blogger Arie zei...

Wat nou onpraktisch?! Hebben vrouwen tegenwoordig een magnetron en twee opwarmflesjes aan hun lichaam vast zitten dan? Tiet zit aan de achterkant aan je lichaam vast, dus heb je altijd bij je. Lijkt mij wel handig!

25 november 2007 09:15  
Blogger paksoi zei...

Een woord: tepelkloof

25 november 2007 09:16  
Blogger Arie zei...

Hmm, ja geloof dat die in een andere betekenis ook ontstaat tussen ons.

25 november 2007 09:17  
Blogger paksoi zei...

Ach, je bent gewoon te beroerd 's nachts je nest uit te komen

25 november 2007 09:17  

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina