Weblog van 007

donderdag 2 augustus 2007

Op kinderwagenjacht

Midden op de biblebelt ligt Babypark Kesteren. Tussen de appelboomgaarden vind je een aantal als gloednieuwe boerderijen verklede panden met alles wat je voor je foetus/baby/kind/tiener wel en vooral niet nodig hebt. Het is net de Efteling: met bomen, klinkerweggetjes, grindpaadjes en wegwijzerbordjes naar de diverse gebouwen. Ons favoriete onderdeel was het klinkerpad met hoogteverschillen, drempels en een bruggetje om de kinderwagen uit te proberen. Een uiterst vriendelijke verkoopster (wel in refo rok tot halverwege de kuit, maar met vrolijke blonde paardestaart) huppelde dan via het gewone rechte klinkerpad naar de andere kant van het pad om onze bevindingen door te spreken. "Tja, de luchtband veert misschien iets meer dan de massief rubberen band, maar die kan weer niet lek en maakt de wagen wel tot zo'n twee kilo lichter", hoor je jezelf dan zeggen.

Uiteindelijk zijn we nog even doorgereden naar de Babydump Veenendaal. Totaal onvindbaar weggestopt tussen een industrieterrein en een woonwijk. Oud bedrijfspand, grijze vloerbedekking, totaal onduidelijke winkelindeling, twintig keer de hele winkel doorgesprint voor we alles konden vinden, trap op, trap af. Maar een fijne korting gaf daar de doorslag. Maar wie nog een leuk dagje uit zoekt voor in de zomervakantie kan ik Kesteren aanbevelen. Ook als je nog lang niet aan kinderen denkt. Er gaat een wereld voor je open.

Wat je ook zou kunnen doen is, in plaats van het geld uitgeven aan box en kinderwagen, een ticket voor een weekje (of twee) Guatemala boeken. Daar een mooie draagdoek in vrolijke kleurtjes laten weven door een Maja en daar je kind de eerste 2,5 jaar in ronddragen. Doen ze daar al eeuwen. En het bevalt blijkbaar prima, nog nooit ergens een kinderwagen gezien! In Afrika doen ze het volgens mij ook zo, hoef je voor de olifanten meteen niet meer naar de dierentuin.

1 reacties:

Blogger edelwater zei...

Je schrijfstijl wordt steeds humoristischer! Is dat de zwangerschap? Oh ja... die babydump... korting, korting, korting, we hebben in een rush de schappen leeggeplunderd om onze cadeau cheque maar op te krijgen LOL flesjes, handige doekjes, flessewarmer...

4 augustus 2007 21:32  

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina