Weblog van een bruid

    

dinsdag, juni 06, 2006

Alweer een leuk weekend voor Suzan en mij! Het was Pinksterweekend, dus Paardenmarkt in Heenvliet. Eerst was er vrijdagavond nog de laatste dansles. Daarmee sloten Suzan en ik onze beginnerscursus af. Het is Suzan goed bevallen (mij ook) en daarom hebben we ons alvast ingeschreven voor de cursus brons die in september begint. De tango vinden we alleen wel een rare dans. Zoals wij hem geleerd hebben is het een soort polonaise lopen, maar dan dat Suzan achterstevoren staat, waardoor ik ook nog eens de hele tijd op haar tenen trap. Erg onhandig, ik snap waarom ze bij de polonaise andersom staan! Na dansles hebben we nog wat gedronken bij Pim en Fianne. Het was erg gezellig.

De zaterdag erna begon ik voor het eerst in mijn leven met een kater aan de Paardenmarkt. Het werd een drukke dag. ´s Ochtends moesten we eerst de stad in. Het inmiddels langdradige verhaal van mijn pak kreeg een vervolg bij Hoogenboom. Jos de kleermaker keek er eens naar en vond inderdaad ook dat de mouwen korter gemaakt moesten worden. Verder viel het hem ook nog op dat de broek om mijn kont slobberde. Dat gebied heeft hij toen ook maar meteen afgespeld. 17 juni kunnen we het weer ophalen. Suzan had de dinsdag ervoor de ringen weggebracht om te laten graveren en die waren klaar. Bij het ophalen bleek deze keer ook alles in orde te zijn. Mooi. Wij met goeie zin weer naar huis. Het volgende punt op de agenda was een bezoek aan Els van de herautenservice in Ochten. In 1 keer gevonden en vervolgens 2,5 uur vergaderd over allerlei kleine dingen tijdens de bruiloft waar wij nog niet aan gedacht hadden. Was wel nuttig allemaal. Later realiseerden we ons dat Els misschien een beetje in het vaarwater van Astrid gaat komen, maar het is voor Astrid ook fijn als er wat werk uit handen genomen gaat worden. ´s Middags gingen Suzan en ik toen meteen door naar Geervliet. Ik was uitgeteld en gelukkig heeft Suzan gereden. ´s Avonds heeft Astrid voor ons gekookt. Helaas zuurkoolschotel, want dat lust ik niet. Dit was echter al van tevoren opgemerkt door mijn moeder en die had macaroni voor mij verzorgd. We hebben alle vier lekker gegeten en hadden een goeie bodem voor de avond. Ik had helemaal geen zin in de biertent en mijn ouders ook niet. We hadden daarom afgesproken dat we naar de Hoekzak zouden gaan. Na een paar moeilijke eerste biertjes leek het opeens toch heel gewoon om naar de biertent te gaan. Mijn ouders bleven in de Hoekzak. Suzan had er toen al wel zin in en stond zoals gewoonlijk in een hoger tempo dan ik biertjes te kantelen. Tja, Achterhoekse genen, doe je niks aan… Ik geef hier even een samenvatting van de rest van de avond, want precies weet ik het niet meer: lieft klein konijntje met een vliegje op zijn neus, menigte, Itte met 789 biermuntjes, dansen, over en weer bier gooien, boos, weer sussen, ouders ophalen uit de Hoekzak, naar huis lopen, Peter uitleggen dat we echt gingen slapen…

De volgende dag 9.45 uur. Suzan en ik werden redelijk fit wakker. De hoofdpijn viel mee. Suzan bleek zich wel gestoord te hebben aan het biergooien (das toch normaal in de Achterhoek?). We hebben overdag een beetje op de bank gehangen bij Astrid en Hans thuis. ´s Avonds had Hester ons uitgenodigd voor een bbq bij haar thuis in Abbenbroek. Was ook weer erg gezellig. Ook nog even hun huis bezichtigd. Leuk oud huis met allemaal kamers. Na de bbq hadden Suzan en ik besloten dat het tijd was om terug te gaan naar Nijmegen. Het was mooi geweest. Thuis nog net het einde gezien van de finale van het EK voor onder 21. Jong Oranje is Europees kampioen!

Maandag wilde Suzan gaan tuinieren. We hebben eerst gezamenlijk de achtertuin gedaan en toen ook nog de voortuin. Toen het af was zijn we op pad gegaan om grote bloempotten en witte Hortensia´s te halen voor bij de voordeur. Dat was nog even zoeken. We vonden ze uiteindelijk bij de Intratuin in Duiven. Dat heb ik geweten! Ik denk dat de bloempotten 80kg per stuk wegen. We waren met het Megaantje en het was even passen en meten voordat we alles erin hadden zitten (er moesten ook nog twee zakken potgrond en zes Hortensia´s bij). Het is allemaal in goede orde aangekomen. Er staan nu twee joekels van blauwe bloempotten voor de deur met Hortensia´s. Verder ´s avonds nog Pinkpop gekeken.